19 de juny 2006

Ja tenim Estatut

La ciutadania ha parlat i l’Estatut ha estat aprovat clarament. Els resultats ens han de fer reflexionar i caldrà tenir en compte el silenci dels que no han votat que, segurament, entre altres raons, estarà més relacionat amb la necessitat de què les institucions contribueixin decididament a la millora de les seves situacions personals. En aquest sentit l’Estatut, tal com he dit diverses vegades, és una eina molt important, per construir el nou futur.
L’abstenció ens ha de preocupar a tots els partits i a totes les institucions. Però no s'hi val intentar fer d’ella un signe de deslegitimació d’allò que les urnes han ratificat amb fermesa.
Ara neix una nova etapa en la qual espero parlem i treballem més de les polítiques relacionades amb les situacions que hem d'abordar de forma urgent: seguretat, immigració, recolzament a les famílies, als joves, de l’obertura del quart estadi de la societat del benestar: les polítiques de dependència, en les quals ja estem avançant. Aquest nou període s’hauria de significar per la seriositat i major rigor en la forma de relacionar-se políticament i en la incidència en l’actuació amb i per a les persones.
Està clar que aquest nou període no s’hauria donat sense la constitució del govern progressista a Catalunya, i a Espanya. Ara, a la tardor també serà el moment de passar comptes, sense complexos, de l’actuació dels més de dos anys i mig d’aquests governs progressistes en relació als darrers anys de govern conservador.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici