31 de març 2006

Transmetre valors de ciutadania des de les escoles

Aquesta setmana he tingut l'oportunitat de conèixer la Dolors Freixanet, una professora de l'institut Esteve Terradas que acaba de rebre el premi Memorial Estrella Casas, un important reconeixement que concedeix la Universitat Autònoma de Barcelona.
Hem mantingut una conversa realment molt interessant, m'ha agradat molt poder conèixer-la en primera persona i parlar de la importància de l'educació en la nostra societat, i dels valors de ciutadania que s'hi transmeten. És, sens dubte, una persona amb una gran experiència i molt bon criteri que, per exemple, em comentava que creu que la LOGSE por ser encara un bon instrument, que pot seguir vigent i aportar molts elements positius a la nostra societat.
Precisament, la vinculació entre educació i societat és un dels objectius fonamentals del Pla Educatiu d'Entorn. Dijous a la tarda vaig visitar tres dels centres on s'està realitzant aquesta experiència pilot amb la col·laboració de les entitats de la ciutat, els col·legis públics Alexandre Galí, Sant Ildefons i Verge de Montserrat. Es tracta d'un pla ambiciós i que s'haurà de treballar a fons, durant bastant temps, perquè es consolidi i doni rendiment. La setmana que ve continuaré aquesta immersió en el treball educatiu que s'està fent a la nostra ciutat amb una visita a les escoles Mediterrània i Antoni Gaudí.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici