27 de març 2006

Implicats en l'educació pública

Aquests dies està obert el termini de matriculació per a l'educació obligatòria a les escoles públiques. L'últim curs, van entrar als centres públics d'Infantil i Primària 675 nous alumnes al curs de P-3, i a la ciutat, són uns 10.000 alumnes els matriculats. Per l'educació fem un esforç econòmic important, un esforç de suport, d'implicació, de corresponsabilitat. Considero una part integrant del meu compromís amb Cornellà assegurar que els joves rebin la millor formació possible dins el seu propi municipi, per convertir-se en ciutadans i ciutadanes lliures i amb criteri. Més enllà de la seva funció educadora, l'escola té un paper de construcció del nostre futur: tant en coneixements, com en valors.
He dit en moltes ocasions que la cultura i l'educació han de tenir un paper destacat en les polítiques municipals, perquè són les que reforcen, dibuixen i perfilen la nostra identitat de ciutat.
El prestigi de l'ensenyament públic és també el prestigi de la nostra ciutat, perquè per a nosaltres té una significació evident viure a una ciutat treballadora, activa, de persones que s'ho han guanyat tot amb esforç. Hem d'apostar per l'esforç en la integració, i en la funció socialitzadora de l'escola pública, en col·laboració amb tothom.

Vull afegir que, des de fa unes setmanes, a Cornellà hem obert la cinquena escola bressol municipal. Som un exemple per a molts ajuntaments, i així responem a un compromís ferm que vam adquirir l'any 2000, en què vam presentar un pla molt ambiciós per garantir aquest servei públic a tots els barris de la ciutat. És un compromís ferm per l'educació i per les famílies de Cornellà. Amb la nova escola bressol d'Almeda, oferim 357 places públiques per infants d'aquesta edat. I seguiran augmentant, està clar.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici