23 d’abril 2007

Feliç Diada de Sant Jordi i feliç lectura

Diumenge, la cita amb la Jordiada a Can Mercader ha estat de nou un gran èxit de participació, molta gent gaudint d'un dia esplèndid que també ha acompanyat les moltes activitats al carrer que s'han fet a Cornellà el cap de setmana.

Tot plegat ha estat el preludi perfecte a la Diada de Sant Jordi que celebrem avui, una cita que protagonitzen els llibres, fent un paral·lelisme amb el nostre compromís de difondre la lectura en la ciutadania de totes les edats.

Com ja vaig dir divendres, l'hàbit de llegir no es tracta de llegir molt ràpid o de llegir molts llibres, sino de treure'n profit, de gaudir realment d'una novel·la, d'un conte, de la poesia o del teatre. Pot ser que ens envoltin de realitats imaginades, o pot ser que reflecteixin detalls, de la nostra mateixa realitat, que no coneixem o que no ens esperàvem. El que és important és tenir l'hàbit d'una capacitat, llegir, que ens enriqueix i ens permet seguir aprenent a qualsevol edat.

I aquí s'emmarquen la campanya dels 5 euros per als joves que comprin un llibre, el projecte d'intercanvi de llibres als mercats, o les dues noves biblioteques que construirem, per exemple. Un cop més, només em queda agrair la implicació i la col·laboració de les entitats i centres educatius, i de totes les persones que voleu participar-hi, ajudant així a fer que Cornellà sigui cada vegada més una ciutat lectora.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici