08 de maig 2006

Cada cosa al seu moment

No ens hem d’equivocar. Segons la meva opinió, tots sabem que ens trobem possiblement al punt i final d’una etapa, cal tenir molt clar què fer en l’actual situació política que es dóna a Catalunya: tenim, en primer lloc, el text del nou Estatut, que cal recolzar amb un SÍ clar i rotund, ja que ens permetrà quotes més grans d’autogovern i, per tant, la possibilitat de millorar la gestió i, amb la garantia de més finançament, cobrir més satisfactòriament les necessitats de la gent del nostre país; i després, està la labor del Govern de la Generalitat, que ha governat en bé de tots però que ha trobat una dificultat en la transmissió a la societat catalana dels seus missatges i de l’explicació del seu treball, i que en les pròximes eleccions podrà ser jutjat.
Les etapes en política s’obren i es tanquen respectivament a partir dels acords i desacords. Cada nova situació dóna pas a un nou procés que reflecteix la realitat més immediata fruit de la correlació i equilibri de les diferents forces polítiques.
Per això es important tenir present que no es poden confondre aquestes dues situacions, una, el recolzament a un nou Estatut imprescindible per abordar els nous reptes del país, i l’altra, l’avaluació de l’actual govern; en democràcia, la valoració o censura dels governs es fa mitjançant les eleccions i no pas en cap altre tipus de consulta.

Llegiu també "Pretenden desgastar pidiendo el no", article publicat a El Far del Llobregat.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici