24 de novembre 2008

Drets

Després de què la dona s’incorporés fa només 75 anys a la democràcia a Espanya amb el primer vot femení, demà serà el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, un dia de reflexió al Castell de Cornellà: dia en què la reivindicació ens ha de fer recordar que tot i els esforços per evitar les pallisses i els assassinats, les xifres són molt preocupants. Demanarem respecte, diàleg i justícia, però la llavor de la tolerància és dins de cadascú i de l'educació que oferim als infants i joves.

Precisament la setmana passada també vam celebrar el Dia Internacional de la Infància amb les escoles de Cornellà, perquè els drets als infants arreu del món encara tenen molt camí a recórrer per aconseguir fites com eradicar l’esclavitud i l’explotació dels menors. En els drets dels infants, com en la violència de gènere, crec que hem de seguir treballant sense prendre l’esperança. El darrer Premi Internacional Alfons Comín, Kailash Satyarthi, que presideix la Marxa Mundial contra el Treball Infantil després de treballar durant 40 anys a l’Índia ens recomanava fa uns dies que: "és millor intentar encendre un llum que plorar en la foscor". I això val per a qualsevol esforç que permeti aconseguir justícia.

Recordar-vos finalment a partir de dimecres es podrà visitar al Castell una exposició sobre "Els drets humans a la ciutat", i que dins del cicle de solidaritat de tardor-hivern, divendres tres noies de Santa Tecla (El Salvador) ens explicaran el projecte d'intercanvi i formació que la nostra ciutat, a través de l'entitat Entreculturas, hi realitza.


Gràcies. Gràcies per estar a l’altra banda de l’ordinador en aquesta aventura per coneixe’ns millor que ara fa tres anys. Es tota una sort tenir-vos a prop.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici