21 d’abril 2008

La universalitat del llibre, del coneixement

Estem a la setmana de Sant Jordi, uns dies on es veu el fruit de l’esforç dels escriptors, les editorials i els mitjans de comunicació, en la seva aposta perquè tots llegim una mica més. Les escenificacions mediàtiques de les editorials, les astronòmiques xifres sobre el número de llibres venuts en uns quants anys, rivalitzen amb les enquestes que cada any ens recorden que podem llegir una mica més.
Vull obrir aquesta setmana reconeixent la tasca de tots aquells que, amb esperit cultural o comercial, tant és, treballen per fomentar aquest hàbit i inculcar el plaer de llegir, d’aprendre i de descobrir mitjançant un bon llibre.
A Cornellà estem treballant en aquesta línia i hem iniciat un projecte per fomentar la lectura i el coneixement a la ciutat com a eix de desenvolupament, és el Pla Integral de la Lectura, és un fort compromís que treballa per aconseguir la implicació de tots els agents i impulsar així programes.
Per sort estem vivint un moment històric absolutament excepcional, mai com ara l’ésser humà no ha tingut accés a la cultura i al “saber” de forma tant generalitzada. Mai tants hem tingut accés a tanta informació. Entenc que això ens ha de fer feliços i ens ha d’obrir els ulls cap a una visió optimista de la formació humana. Som més els que sabem més.
Arriba Sant Jordi, recordeu que sempre el regal d’un llibre, a més d’un obsequi és un delicat elogi.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici