14 d’abril 2008

Volem mesures immediates per garantir l’abastament d’aigua


Dijous, els 33 alcaldes de l’Àrea metropolitana vam fer una declaració institucional per demanar “responsabilitat política” a les administracions autonòmica i central davant l’actual situació de sequera, sembla ser que aquesta setmana tindrem una proposta d’actuació per garantir subministrament d’aigua al mes d’octubre si continua l’actual situació, si es confirma, cal celebrar-ho i valorar-lo de forma positiva.
Estem patim la pitjor sequera dels darrers 60 anys i això, suposa un exercici de responsabilitat per part de totes i cadascuna de les administracions per prendre mesures urgents per garantir l’abastament d’aigua, ja que estem a només sis mesos perquè comencin les restriccions i el dret de l’aigua és un dret de tots els ciutadans i ciutadanes.
Més de 5 milions de catalans i catalanes, la meitat d’ells que viuen a l’àrea metropolitana, ja fan un esforç en consum ja que estem per sota dels 110 litres per habitant, però això no és suficient s’han de prendre mesures ja, urgentment. S’han d’establir i enfortir noves aliances territorials, s’han d’arribar a acords i s’han de plantejar els mecanismes i els recursos necessaris.
Nosaltres els ajuntaments estem treballant des de les nostres competències i des que el govern va decretar l’estat de sequera hem posat totes les eines al nostre abast en la conscienciació ciutadana i en l’estalvi en el consum municipal.
Els ajuntaments metropolitans assumim els nostres compromisos, però reclamen actuacions efectives per assegurar l’abastament a curt i mig termini, alhora ens posem a disposició per col·laborar, però s’ha de tenir molt present que les solucions han de ser immediates i sota criteris avançats de gestió del cicle de l’aigua.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici