27 de novembre 2006

President Montilla

Demà assistiré a la presa de possessió de José Montilla com a nou President de la Generalitat de Catalunya. Aquest dies ja he pogut viure els debats al Parlament de Catalunya previs a la seva elecció. I ho he fet de forma institucional però, perquè no dir-ho, també amb l'emoció de veure el mestre i amic, un cop més, explicar el seu pensament i programa d’acció per millorar el nostre país.
Conec bé el nou President i per això no m’ha sorprès gens la seva claredat i sinceritat en els temes que van sorgir durant el debat. Serveixi com a mostra la seva posició sobre l’ús del castellà i el català, el fet de posar-se personalment com a exemple sobre aquest tema, i la necessitat de reforçar l’aprenentatge del català.
Tampoc em vénen de nou la seva capacitat de decisió i el seu compromís per garantir un futur de progrés i benestar social per a Catalunya, per liderar l’assoliment dels nous reptes, tal com va dir, amb confiança, compromís i dedicació, per fer de Catalunya un país de primera, que sigui referent a Europa, Espanya i al món.
Però, sobretot, no em resulta gens estranya la seva voluntat de diàleg i de presidir un govern que tingui com a senyal d’identitat el desenvolupament de les bones polítiques, àmpliament acordades, i l’eficàcia en la gestió. Un govern que tingui com a màxima prioritat les polítiques socials, el benestar de les persones. I tot això, comptant amb la complicitat i participació dels Ajuntaments, com administració més propera als ciutadans.
El President Montilla és, per definició pròpia, un treballador de la política, feliç de poder servir el seu país, que té una ferma voluntat de ser el President de tots els catalans. Així ho va dir: “Vull guanyar-me, primer, el respecte dels nostres ciutadans i espero aconseguir, també, el seu afecte”. N’estic segur que serà així.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici