20 de novembre 2006

Un any de diàleg

Demà farà un any que vaig posar en marxa aquest blog de reflexions personals a través d'Internet. Era una idea nova per fer arribar d'una manera més directa, i més immediata, les meves reflexions sobre temes relacionats amb la ciutat, amb la societat o la política: n'he publicat al voltant de 200 al llarg d'aquests dotze mesos.
A través d'ells he volgut compartir amb vosaltres les meves inquietuds: la meva passió pels llibres i la poesia, el que estem fent per l’educació dels nostres fills i la feina que encetem en temes socials, o per les noves formes de fer política; us he traslladat les activitats que a la ciutat fan les entitats amb un gran esforç de moltes persones i les propostes dels joves per fer més cívica la ciutat.
M'agrada molt, haureu notat, parlar de diàleg i dialogar: tant quan parlem de les obres d'un carrer com quan es tracta del procés de pau al País Basc. Hem avançat i treballat durant aquest temps en torn als grans projectes de la nostra ciutat, com són el Pla Integral de Sant Ildefons, la recuperació del riu Llobregat o la transformació de la nova façana sud. Tot d’una crec que ha estat un any profitós.
Moltes vegades us he portat reflexions relacionades amb el meu dia a dia, amb la jornada setmanal i amb els actes als quals he anat el cap de setmana: des de la festa major a les activitats més petites que una entitat o un club porten a terme. Per a mi, tot és essencial per entendre i viure la nostra ciutat.
Però en especial aquest blog té l'objectiu de ser una eina de diàleg i de proximitat amb vosaltres, i crec que ha estat així, aconseguint alguns mesos una mitjana de més de 1.500 visites.
Coincidint amb aquest any, hem aplicat un cert canvi al blog, un canvi de fesomia i també un retoc en alguns continguts. És evident que si passa el temps, les coses han d'anar millorant, ajustant-se, i també podem veure que la ciutat s'està transformant i reflectir-ho al blog: veieu si no que ens aquest mesos, s'ha obert el Parc Esportiu, han començat les obres del viaducte, una nova residència, el pla pilot d'espais cívics, la posada en marxa de moltes obres del Pla Integral de Sant Ildefons...
Penso que aquest blog ens ha permès a tots, a mi i a vosaltres, expressar-nos amb una mica més de llibertat, i a mi en especial, conèixer detalls de la ciutat més quotidians, més propers.
El més important, però, és que vull agrair l'interès que heu expressat per aquestes reflexions a través del correu electrònic. He rebut prop de 500 missatges, amb propostes de tota mena. Algunes realment factibles i d'altres a les quals no m'he amagat d'explicar que no eren possibles i el perquè. Amb la majoria de persones he intercanviat punts de vista i a vegades hem mantingut discrepàncies importants. En definitiva, un diàleg que per a mi ha estat molt satisfactori, i espero que per a vosaltres també; en el fons, aquest és l'objectiu de tot diàleg, compartir d'igual a igual punts de vista i aprendre de les sensibilitats diferents que puguin tenir altres persones. En continuarem parlant.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

<< Inici